Welkom bij PSUtrecht. Wij zijn een groep van zelfstandig gevestigde psychotherapeuten en klinisch psychologen in de stad Utrecht. Onze website biedt een overzicht van alle aangesloten therapeuten, zodat u zich snel kunt ori├źnteren op de behandelaar die bij u past.

Het kiezen voor een vrijgevestigde psychotherapeut of klinisch psycholoog heeft veel voordelen. U weet bijvoorbeeld direct wie uw behandelaar is, welke achtergrond de therapeut heeft en op welke manier de therapeut werkt. Alle therapeuten stellen zich graag aan u voor (zie onder Aangesloten behandelaren) en zo kunt u al een indruk krijgen of een therapeut bij u zou passen en welke specialismen de therapeut heeft.

U kunt zich bij PSUtrecht niet aanmelden. De aangesloten specialisten werken immers allen zelfstandig en zij hebben dan ook een eigen aanmeldprocedure. Door op de link te klikken van de therapeut, wordt u naar zijn of haar eigen website geleid. Daar kunt u lezen hoe u zich kunt aanmelden, of er een wachtlijst is, of de therapeut contracten heeft met verzekeraars en welke behandelmethode wordt gehanteerd.

De psychotherapeuten en klinisch psychologen die bij PSUtrecht zijn aangesloten, zijn geregistreerd in het BIG-register van de overheid. Dit betekent dat zij als zorgverlener bevoegd zijn om hun werk als psychotherapeut of klinisch psycholoog te verrichten. U kunt op de website van de aangesloten behandelaren zien welke specialismen elke therapeut heeft, bijvoorbeeld gedragstherapie, inzichtgevende therapie, EMDR, schematherapie, dialectische therapie, mindfulness, enzovoorts. Ook kunt u zien welke therapievormen een therapeut heeft, zoals werken met kinderen, jeugdigen, volwassenen, ouderen, individuele therapie, partner-relatietherapie, gezinstherapie of groepstherapie. Verder bieden sommige therapeuten zowel Basis GGZ (BGGZ) als Specialistische GGZ (SGGZ), terwijl anderen alleen in de Specialistische GGZ werken.

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op de pagina waar alle leden zich aan u voorstellen!